Het gebruik van de Sensoren van FreeStyle Libre

Het gebruik van de Sensoren van FreeStyle Libre is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk proces dat mensen met diabetes in staat stelt om hun glucosewaarden continu te monitoren zonder de noodzaak van traditionele vingerprikken. Dit geavanceerde glucosemonitoringssysteem heeft de manier waarop mensen hun diabetes beheren drastisch veranderd, waardoor ze meer inzicht krijgen in hun glucoseniveaus en beter in staat zijn om hun diabetesbeheersing te optimaliseren. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe de Sensoren van FreeStyle Libre te gebruiken:

 

Stap 1: Voorbereiding

Voordat u de sensor aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat de achterkant van uw bovenarm schoon, droog en vrij van lotions, crèmes of oliën is. Dit zorgt voor een goede hechting van de sensor op de huid.

 

Stap 2: Plaatsing van de Sensor

Verwijder voorzichtig de beschermfolie van de sensor om de kleefzijde bloot te leggen. Plaats de sensor op de achterkant van uw bovenarm en druk stevig om ervoor te zorgen dat deze goed op zijn plaats blijft zitten.

 

Stap 3: Activatie van de Sensor

Activeer de sensor door het leesapparaat of uw smartphone dicht bij de sensor te plaatsen. De sensor begint dan met het meten van de glucosewaarden in het interstitiële vocht.

 

Stap 4: Real-time Glucosemeting

Om real-time glucosewaarden te bekijken, plaatst u het leesapparaat of uw smartphone opnieuw dicht bij de sensor. Het apparaat zal de huidige glucosewaarde weergeven, samen met trendindicatoren die aangeven of de glucosewaarden stijgen, dalen of stabiel blijven.

 

Stap 5: Trendanalyse en Gegevensopslag

U kunt de gegevens van de sensor later analyseren om trends en patronen in uw glucosewaarden te identificeren. De sensor slaat meestal de gemeten glucosewaarden op voor een periode van acht uur, wat u in staat stelt om uw glucosedata te bekijken en te bespreken met uw zorgverlener voor een beter begrip van uw diabetesbeheersing.

 

Stap 6: Vervanging van de Sensor

De Sensoren van FreeStyle Libre moeten meestal om de twee weken worden vervangen. Volg de instructies van de fabrikant om de sensor veilig te verwijderen en een nieuwe te plaatsen.

 

Tips voor optimaal gebruik van de Sensoren van FreeStyle Libre:

  • Zorg ervoor dat de sensor stevig is bevestigd om te voorkomen dat deze losraakt.
  • Houd de sensor en het leesapparaat of uw smartphone schoon en vrij van vuil of vloeistoffen.
  • Kalibreer de sensor indien nodig volgens de instructies van de fabrikant om de nauwkeurigheid te behouden.
  • Raadpleeg uw zorgverlener voor begeleiding en ondersteuning bij het gebruik van de Sensoren van FreeStyle Libre.

 

Het gebruik van de Sensoren van FreeStyle Libre is een baanbrekende manier om continue glucosemeting en monitoring mogelijk te maken voor mensen met diabetes. Door de eenvoudige plaatsing van de sensor op de achterkant van de bovenarm en het gebruik van een leesapparaat of smartphone voor real-time glucosemeting, bieden deze sensoren mensen met diabetes waardevolle inzichten in hun glucoseniveaus en helpen ze bij het optimaliseren van hun diabetesbeheersing. Met de Sensoren van FreeStyle Libre hebben mensen met diabetes de vrijheid om hun glucosewaarden te monitoren zonder de pijn en het ongemak van traditionele vingerprikken, waardoor hun kwaliteit van leven aanzienlijk wordt verbeterd.

Ga naar de inhoud